Beelddenken

Aangeboren

Een mens wordt als beelddenker geboren; een baby neemt immers waar in beelden. Later komt het praten, lezen en schrijven, waarbij ineens de beelden vervangen worden door klanken en letters. Dat is geen probleem zolang je talig bent aangelegd. Het denken in woorden neemt dan geleidelijk de plaats in van denken in beelden.

Associatief en creatief...

Beelddenkende kinderen echter, hebben een voorkeur voor hun vertrouwde denken in beelden. Enerzijds zijn deze kinderen snelle, associatieve denkers en creatieve oplossers met vaak een groot gevoel voor humor en levendige fantasie.

Anderzijds kunnen zij hun gedachten moeilijk onder woorden brengen, trekken graag aandacht en zijn bij conflicten emotioneel zeer kwetsbaar. Met focus en concentratie hebben zij moeite, behalve als ze door het onderwerp gegrepen zijn.

Gebrek of gave?

Op de middelbare school en daarna, leveren  het talige leren en automatiseren problemen. Beelddenkers krijgen daarom leerstof graag ook in beelden aangeboden. Zij kunnen dan laten zien wat ze in huis hebben... en dat is veel!

Meer info

Wilt u meer informatie over beelddenken? Maak hier dan uw keuze en u komt bij uw persoonlijke pagina:
 

OnderwijsXtra Onderwerpen Ouders

OnderwijsXtra Onderwerpen School

 

Tip: Adressenwijzer hulpverleners Beelddenken

OnderwijsXtra op Social media

© 2011 - OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer