OnderwijsXtra OnderwijsZorg Nederland - Terug StudentXtra
 

Na studeren... solliciteren...

Natuurlijk weet jij dat een gedegen voorbereiding onontbeerlijk is. Maar wat maakt nu de perfecte sollicitatie? Waar moet je allemaal aan denken en wat moet je ervoor doen?

Solliciteren in 3 fasen:

  1. Sollicitatiebrief en Curriculum Vitae
  2. Sollicitatiegesprek
  3. Eventueel Assessment
  4. Social Media

Sollicitatiebrief en CV

Een juiste sollicitatiebrief en Curriculum Vitae kun zelf schrijven, eventueel met behulp van de vele info op internet. Natuurlijk kun je ook professionele hulp inschakelen.

Sollicitatiegesprek

De meesten zien op tegen het sollicitatiegesprek. Gelukkig kun jij je goed voorbereiden met alle tips en tricks op internet. Laat ook eens een bekende de rol van het bedrijf spelen en jou vragen stellen. En heb je aan je uiterlijke presentatie gedacht, minstens zo belangrijk? Maar ook hier is professionele hulp mogelijk.

Assessment

Als jij een HBO of WO functie ambieert, kun je met een Assessment (beoordelingstest) te maken krijgen, als onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook op het Assessment kun jij je voorbereiden én op de intelligentietest en persoonlijkheidstest die het omvat. En ook hier is professionele hulp mogelijk.

Social Media

Werk zoeken en solliciteren lopen steeds meer via Social Media. Daarom is het belangrijk dat je profiel in orde is en je de tips en tricks kent!

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL Solliciteren - assessment - social media - tips & tools

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL Adressen sollicitatie- en loopbaancoaches

 

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer