FacebookGoogle Bookmarks
 

OnderwijsXtra Wereldkinderen

Platform voor goede onderwijsdoelen

 
OnderwijsXtra gunt niet alleen uw kind, maar álle kinderen, zoveel educatie als nodig is om tot hun bestemming te komen. Hier ziet u welke organisaties tot nut van de educatieve ontwikkeling van kinderen, wij gratis platform bieden.
 

 

 

Stichting Michael Wings, het zieke kind & onderwijs

 

Stichting Michael Wings - OnderwijsXtra

Stichting Michael-Wings heeft al 28 zorginstellingen kunnen voorzien van internet aan bed. De wachtlijst, 51 ziekenhuizen, is het bewijs voor de maatschappelijke waarde die het systeem heeft voor ernstig zieke kinderen, ziekenhuizen en zorgcentra.

Michael-Wings biedt haar faciliteiten gratis aan op voorwaarde dat het ziekenhuis geen heffing toelegt op het gebruik van internet.

Uitgangspunt van Michael-Wings is, dat ieder kind gratis gebruik kan maken van het Michael-Wing-System.

Waarom internet aan bed?

Als een kind, om welke medische reden dan ook, wordt opgenomen op de kinderafdeling van een ziekenhuis of zorgcentrum, kan het niet meer naar school.

Maar dankzij gratis internet en de Michael-Wings laptop met webcam, kunnen deze zieke kinderen tóch deel uit blijven maken van hun eigen klas via een skype verbinding.

 

Video

 'Kinderzwerfboek' laat alle kinderen lezen

 

Kinderzwerfboek - OnderwijsXtra

Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school.

Hierdoor hebben ze meer kans op een goede toekomst, maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom dat alle kinderen leuke boeken kunnen lezen.

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen.

Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op deze website. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk boeken laten rondzwerven.

Ook zijn er Kinderzwerfboek stations in heel Nederland, vol zwerfboeken, zodat alle kinderen leuke boeken kunnen vinden.

Doe ook mee en ruim de boekenkast of zolder op, want het is toch zonde als boeken niet meer gelezen worden.

Kijk hier hoe u, hoe jij mee kunt doen.

Ieder jaar vindt in de kinderboekenweek, de Kinderzwerfboekdag plaats. Op deze dag gaan een heleboel kinderboeken uit zwerven! Ook trekt de ZwerfboekBende het land in om boeken uit te delen, zodat alle kinderen in Nederland een leuk boek kunnen lezen.

 

Video's

Note:

Kinderzwerfboek is een idee van Leo Dijkgraaf. Hij gaf het idee cadeau aan Nationaal Fonds Kinderhulp ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het kinderfonds in 2010.

 

 


Stichting Hoezo Anders

 

Hoezo Anders helpt zoveel mogelijk jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte, makkelijker hun weg te vinden in de maatschappij. Hoezo Anders wil meer bekendheid en begrip voor deze jongeren en ze inspireren hun dromen te realiseren.

Stichting Hoezo AndersHet verschil maken
Iedere jongere verdient zijn/haar eigen zoektocht en het is goed te weten dat er een plek is waar je niet anders bent. Waar je niets hoeft uit te leggen. Waar je antwoorden vindt waar je echt iets mee kunt. Waar je jongeren vindt die zich net als jij niet altijd begrepen voel(d)en en daar geen genoegen mee nemen. Je vindt er jongeren die keihard werken om hun dromen waar te maken. Jongeren die het verschil willen en kunnen maken omdat ze inmiddels weten wat hun talenten zijn. Hoezo Anders faciliteert en is dé plek waar je geïnspireerd wordt om je eigen verantwoordelijkheid te nemen op een krachtige manier voor je eigen toekomst.

Dromen waar maken
Het is onze missie om jou te inspireren je dromen waar te maken. We bieden je tools en informatie waarmee je jouw mogelijkheden kunt ontdekken en kunt leren hoe je (ook) met je aandoening kunt omgaan. Je krijgt tips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om jezelf te ontwikkelen, hoe je je opleiding met succes kunt afronden, hoe je passend werk kunt vinden, krijgen en houden en natuurlijk info & tips over alle thema's die in jouw leven een belangrijke rol spelen.

Video's

 

 

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer