FacebookGoogle Bookmarks
 

OnderwijsXtra Wereldkinderen

Platform voor goede onderwijsdoelen

 
OnderwijsXtra gunt niet alleen uw kind, maar álle kinderen, zoveel educatie als nodig is om tot hun bestemming te komen. Hier ziet u welke organisaties tot nut van de educatieve ontwikkeling van kinderen, wij met en zonder beperking, gratis platform bieden.
 

 

 

Stichting Michael Wings, het zieke kind & onderwijs

 

Stichting Michael Wings - OnderwijsXtra

Stichting Michael-Wings heeft al 27 zorginstellingen kunnen voorzien van internet aan bed. De wachtlijst, 48 ziekenhuizen in Nederland en één ziekenhuis Engeland, is het bewijs voor de maatschappelijke waarde die het systeem heeft voor ernstig zieke kinderen, ziekenhuizen en zorgcentra.

Michael-Wings biedt haar faciliteiten gratis aan op voorwaarde dat het ziekenhuis geen heffing toelegt op het gebruik van internet.

Uitgangspunt van Michael-Wings is, dat ieder kind gratis gebruik kan maken van het Michael-Wing-System.

Waarom internet aan bed?

Als een kind, om welke medische reden dan ook, wordt opgenomen op de kinderafdeling van een ziekenhuis of zorgcentrum, kan het niet meer naar school.

Maar dankzij gratis internet en de Michael-Wings laptop met webcam, kunnen deze zieke kinderen tóch deel uit blijven maken van hun eigen klas via een skype verbinding.

→ Lees hier meer

 

Kijk ook hier:

Michael Wings te gast in het LifestyleXperience programma van RTL 4

 'Kinderzwerfboek' laat alle kinderen lezen

 

Kinderzwerfboek - OnderwijsXtra

Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school.

Hierdoor hebben ze meer kans op een goede toekomst, maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom dat alle kinderen leuke boeken kunnen lezen.

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen.

Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op deze website. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk boeken laten rondzwerven.

Ook zijn er Kinderzwerfboek stations in heel Nederland, vol zwerfboeken, zodat alle kinderen leuke boeken kunnen vinden.

Doe ook mee en ruim de boekenkast of zolder op, want het is toch zonde als boeken niet meer gelezen worden.

Kijk hier hoe u, hoe jij mee kunt doen.

Ieder jaar vindt in de kinderboekenweek, de Kinderzwerfboekdag plaats. Op deze dag gaan een heleboel kinderboeken uit zwerven! Ook trekt de ZwerfboekBende het land in om boeken uit te delen, zodat alle kinderen in Nederland een leuk boek kunnen lezen.

 

Video's:

Note:

Kinderzwerfboek is een idee van Leo Dijkgraaf. Hij gaf het idee cadeau aan Nationaal Fonds Kinderhulp ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van het kinderfonds in 2010.

 

 
© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer