FacebookGoogle Bookmarks

OnderwijsXtra - terug naar ScholierXtraket

 

Meeloopdag & Proefstuderen

In je voorexamen- of examenjaar, moet je beslissen welke studie, en liefst ook beroep, je na je examen wil doen. Maar er zijn wel 5000 studies! Wat moet je kiezen? Om jezelf hier achter te komen, is een Meeloopdag of Proefstudeerdag handig!

Meelopen... een hele dag!

Een Meeloopdag is een goede manier om uit te vinden of jouw favoriete opleiding wel echt bij jou past. De naam zegt het al: je loopt een dag mee met een student van de opleiding.

Proefstuderen... college!

Een proefstudeerdag is in feite een andere benaming voor een meeloopdag. Samen met medescholieren volg je een dag colleges bij jouw favoriete opleiding volgens een speciaal programma: proefstuderen dus! Je krijgt een beeld van de opleiding en je leert studenten en docenten kennen. Je ervaart hoe het is om een hele dag te studeren en je bezoekt een studentenvereniging. Maar natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen.

Veel opleidingen vereisen dat je eerst hun Open Dag hebt bezocht! Informeer dus vooraf goed én vooral op tijd!

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL meer info Meeloopdagen & Proefstuderen

Ook handig...

Het wordt straks flink wennen, dat studentenleven, want je komt voor veel nieuwe keuzes te staan.  Daar kun je de Studenten Startpagina wel bij gebruiken. Je vindt er werkelijk alles: van kamer zoeken, studentenverenigingen, studiefinanciëring tot en met studievaardigheden en scriptiehulp aan toe.

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL Studenten Startpagina

Natuurlijk eerst je diploma halen, maar daarna ...veel succes en plezier met jouw studententijd; de mooiste tijd van je leven!

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer