Al bekend met Entree Federatie? Directe toegang tot digitale leermiddelen

OnderwijsXtra - Kennisnet en Entree FederatieWat is Entree Federatie?

Entree Federatie is een samenwerkingsverband tussen Kennisnet en uitgevers van digitaal lesmateriaal en andere educatieve diensten.

Op dit moment zijn dat er 97, waaronder Malmberg, Noordhoff, ThiemeMeulenhoff en Deviant.

Aanvang schooljaar 2015-2016 steeg het aantal aangesloten aanbieders zelfs met 37 procent. Inmiddels zijn bijna 2.000 scholen uit het PO, VO en MBO aangesloten, waarvan de leerlingen met één schoolaccount veilig en eenvoudig kunnen inloggen.

Het probleem van bijhouden (en kwijtraken) van verschillende inlogcodes is hiermee verleden tijd! En iedere partij en school met interessante leermiddelen kan zich aansluiten.

Hoe werkt Entree Federatie?

Scholen kunnen de eigen elektronische leeromgeving als N@Tschool!, Magister, Studieweb en QL-Online, aan Entree Federatie koppelen. Op deze wijze hoeft ook de leraar maar één keer in te loggen om toegang te krijgen tot het digitaal lesmateriaal van verschillende uitgevers.

Dat is wel zo handig. De leraar kan nu zowel eigen, als leermiddelen van derden, snel en effectief inzetten in zijn/haar klas via de eigen elektronische leeromgeving.

Privacy

Maar hoe zit het met de privacy van leraren en leerlingen bij Entree Federatie? Het inloggen in Entree Federatie is volkomen veilig. Andere data zijn ook goed beveiligd. Aanbieders ontvangen alleen informatie waarvoor zij toestemming van school hebben en gebruikersgegevens worden niet opgeslagen.

School aanmelden bij Entree Federatie

Wilt u ook uw leraren en leerlingen snelle en eenvoudige toegang geven tot digitale, educatieve content? Meld uw school dan nu aan; aansluiting op Entree Federatie is gratis!

Na aanmelding koppelt u uw eigen elektronische leeromgeving of onderwijsportaal aan Entree Federatie. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke koppelmethode u wilt gebruiken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Entree Federatie? Raadpleegt u dan Kennisnet. Direct contact opnemen via support@kennisnet.nl  of via nummer 0800 321 22 33, kan natuurlijk ook.

Heeft uw elo-leverancier nog geen koppeling beschikbaar? Neemt u dan contact met Kennisnet op of bezoek de Entree Federatie Wiki. Deze Wiki helpt ontwikkelaars bij de verdere aansluiting op Entree Federatie.

 

© OnderwijsXtra

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer