Studiebijsluiter moet vergelijking hogescholen mogelijk maken

OnderwijsXtra, vrijdag 11 oktober 2013

 

OnderwijsXtra Nieuws&ColumnsFeitelijke vergelijking

Op welke hogeschool is de tevredenheid van studenten het hoogst, bij welke studie is de kans op uitval het grootst, waar zijn de meeste lesuren en met welke opleiding is de kans op een baan het kleinst? Bijna 900 opleidingen van 27 verschillende hogescholen hebben cijfers aangeleverd waardoor een feitelijke vergelijking tussen de verschillende studies mogelijk is.
 

Roep om objectieve vergelijking

Studentenorganisaties roepen al 2 jaar om een objectieve vergelijking; woensdag wordt deze studiebijsluiter officieel gelanceerd op hogeschool Windesheim in Zwolle. De informatie is onder meer te vinden op de website Studiekeuze123.
 

Minder student uitval

Voorzitter Thom de Graaf van de Vereniging Hogescholen is ervan overtuigd dat mede hierdoor minder studenten zullen uitvallen en het rendement omhoog zal gaan. 'Eigenlijk is het heel logisch. Als je de studie kiest die bij je past, dan is de kans groot dat je die afmaakt', aldus De Graaf. Hij heeft naar eigen zeggen helemaal niets tegen vergelijken. 'En als scholen het vervelend vinden dat ze onderaan een lijstje staan, moeten ze maar harder hun best doen.' Op dit moment werken 27 van de 37 hogescholen mee. De Graaf verwacht dat de laatste tien binnen een jaar ook de cijfers hebben aangeleverd. 'En ik heb begrepen dat de universiteiten zich ook het komende jaar aansluiten.'
 
© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer