Schakelprogramma moet mbo'ers beter voorbereiden op hbo

Schakelprogramma moet mbo'ers beter voorbereiden op hboMinder HBO-diploma's

"De situatie op de hogescholen is niet zozeer zorgelijk, maar de overgang tussen mbo en hbo is dat wel", zegt Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.

Hij reageert op cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau waaruit blijkt dat steeds minder hbo'ers hun diploma halen in vijf jaar.
Vooral voor leerlingen die willen doorstromen van het mbo is de sprong naar het hbo moeilijker geworden. Volgens De Graaf worden de problemen veroorzaakt doordat de hbo-opleidingen de afgelopen jaren de kwaliteit van de bachelor-opleidingen hebben verhoogd.

Schakelprogramma

De Graaf pleit voor een betere samenwerking en schakelprogramma's tussen de ROC's en hogescholen om de overgang zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. "Voor mbo'ers is het pedagogische klimaat op een hogeschool, zoals meer zelfstandig leren, vaak wat lastig en ook hun kennisniveau is vaak nog niet op orde. Daar proberen we samen met de mbo-instellingen echt wat aan te doen."

> Lees verder bij bron

 

Meer informatie

Wil jij meer opleidingsinformatie om te voorkomen dat je de verkeerde HBO-studie kiest? Wil jij niet onderweg af moeten haken, maar in één keer je HBO-diploma halen? Klik dan op de knop hieronder.

 

Opleidingen & Instellingen

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer