Hoe úw student bedrijven helpt bij Circulaire Economie

Bedrijf en Circulaire Economie (CE)

Bent u docent HBO of WO? Doceert u vak(ken), gelinkt aan Circulaire Economie? En zoekt u boeiende, leerzame stages voor uw studenten? Dan is dit wellicht interessant voor u!

Steeds meer bedrijven maken namelijk kennis met de Circulaire Economie. Dit is een economie waarin kringlopen gesloten zijn. Nieuwe business modellen geven de bedrijven nieuwe kansen! Echter, er komen bij een Circulaire Economie veel vragen kijken. Bijvoorbeeld over recycling, logistiek, ontwerp en bedrijfscasussen.

OnderwijsXtra Nieuws&Columns - Hoe úw student bedrijven helpt met Circulaire EconomieCE-Student voor eerste verkenning

Studenten van HBO-opleidingen en universiteiten voeren voor hun vakken vaak opdrachten uit. Veel van deze opdrachten hebben betrekking op de verschillende aspecten van de CE.

Docenten zoeken de opdrachten voor de studenten. Als bedrijven die opdrachten aanleveren, kunnen zij met hulp van de CE-student een eerste verkenning in de Circulaire Economie maken. Veelal kosteloos.

Op de website van CE Student staat een overzicht van opdrachten, waaruit bedrijven kunnen kiezen. Vervolgens stuurt het bedrijf de opdracht naar de desbetreffende docent uit het overzicht. De docent neemt contact op met het bedrijf om de opdracht en de betreffende CE-Student te bespreken.

Ontstaan CE-Student

CE-Student is opgezet door het Kennisplatform Duurzaam Grondstoffenbeheer in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu in het kader van het VANG-programma (Van Afval Naar Grondstof).

Het kennisplatform is een netwerk tussen docenten en onderzoekers HBO en WO op het onderwerp van grondstoffenbeheer enerzijds, en bedrijven en overheid anderzijds. Het doel van het kennisplatform is om de grote hoeveelheid informatie, kennis en kunde van universiteiten en hogescholen op het gebied van grondstoffenbeheer (CE), over te brengen naar bedrijven en overheden.

Meld ook uw (vak)ken aan!

Zoekt u een unieke, leerzame en verrijkende stageplaats voor uw studenten? Meld uw vak(ken) dan aan bij CE-Student via informatie@duurzaamgrondstoffenbeheer.nl. Men neemt contact met u op om uw deelname en de opdrachten te bespreken.

© OnderwijsXtra

 

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer