Online info delen met leerlingen & ICT

OnderwijsXtra - Online informatie delen met leerlingen en ICTICT-Paradijs

De ontwikkelingen op ICT gebied gaan razendsnel, ook voor leraren. De mogelijkheden voor digitale lessen en opdrachten via moderne computerapparatuur en de nieuwste educative software zijn talrijk. De leraar van nu beleeft een waar ICT-paradijs!

Online info delen

Toch was onlangs een leraar op zoek naar een online omgeving waar leerlingen materiaal kunnen delen dat de hele klas vervolgens kan bekijken. Aangezien hij of zij deze vraag deponeerde bij de Kennisnet Linkedingroep, was een regen van  prima tips het gelukkige gevolg.

Uit deze tips destilleerde Kennisnet de volgende oplossingen: Facebook, Edmodo, Moodle, Google Drive en Google Docs, Dropbox, Wikispaces Classroom, Blendspace, Yammer, Office 365, Karoshi server.

Kennisnet biedt overigens ook een handige tool waarmee leerlingen zelf een leerarrangement kunnen maken. Wikiwijs leermiddelenplein biedt mogelijkheden als mooie presentaties met afbeeldingen, documenten en pdf-bestanden die men kan delen met klasgenoten.

Info ICT & Leermiddelen

Maar er is nog veel meer inspirerende educatieve ICT-informatie op internet te vinden. Voor het maken van effectieve lessen met behulp van of op basis van ICT. Maar ook uw leerlingen kunnen profiteren van slimme programma's voor het maken van hun schoolopdrachten.

Daarom hebben wij voor de leraar een keur aan links, lesmateriaal, tips & tools, video's, downloads, nieuws en blogs verzameld:

 

  ICT Leermiddelen

 
Wij wensen ook u boeiende en succesvolle lessen met ICT toe!
 
Yvonne Koster
OnderwijsXtra
 
© OnderwijsXtra
© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer