FacebookGoogle Bookmarks
OnderwijsXtra OnderwijsZorg Nederland - terug OudersXtra
 

Kindermishandeling

In ons land zijn Jaarlijks zo'n 119.000 kinderen slachtoffer van mishandeling en/of misbruik. En aangezien zij niet voor zichzelf op kunnen komen, is het van belang dat iemand anders dat voor hen doet!

Signalen

Misschien maakt u zich zorgen om een kind in uw omgeving? Gedraagt het zich ongewoon teruggetrokken en angstig of juist agressief? Is er sprake van verwondingen, blauwe plekken? Kortom, heeft u vermoedens van enige vorm van kindermishandeling:

  • verwaarlozing
  • lichamelijke of geestelijke mishandeling
  • (seksueel) misbruik

Dan kunt u bij 'Veilig Thuis' terecht.

 →  Kindermishandeling signalentest  

 

Veilig Thuis

Bij 'Veilig Thuis' kunt u uw vragen stellen of (anoniem) melden wat u gezien heeft.  Zij helpen u bepalen of uw zorgen over eventuele kindermishandeling terecht zijn. Ook helpen zij u in gesprek te gaan met de ouders of het kind.

Wanneer Veilig Thuis en u tot de conclusie komen dat u zelf niets aan de situatie kunt veranderen, dan zal het Veilig Thuis uw melding onderzoeken en zonodig actie ondernemen.  

U kunt advies vragen of melding doen bij Veiig Thuis in uw buurt →  OnderwijsXtra - Kindermishandeling en Veilig Thuis

 
© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer