FacebookGoogle Bookmarks

Impressie universiteit

OnderwijsXtra - terug naar ScholierXtra
 

Open dagen MBO, HBO en Uni

Als je in je voorexamen- of examenjaar zit, dan moet je beslissen wat je daarna gaat doen. Welke studie, welk beroep? Maar er zijn wel 5000 opleidingen! Wat moet je kiezen? Om jezelf goed te informeren, zijn er de Open Dagen MBO, HBO- en Universiteit.

Kans om vragen te stellen

Tijdens Open Dagen krijg je de kans om al je vragen stellen (noteer ze van tevoor). Docenten en ook studenten van de opleidingen, staan klaar om ze te beantwoorden. Zij kunnen je ook vertellen welke beroepen je allemaal kunt doen na je opleiding.

Vooral studenten zijn belangrijk, want zij vertellen vanuit hun eigen ervaring! Daarnaast zijn er workshops en demonstraties, kun je zelf proefjes doen én zijn er proeflessen te volgen!

Maar op een Open Dag proef je ook goed de sfeer. Voel je je thuis? Wat vind je van de faciliteiten ( bijv. studieruimte, kantine, sporten). En informeer ook eens hoe de studiebegeleiding er georganiseerd is.

Waar en wanneer

Waar en wanneer zijn eigenlijk die Open Dagen voor het MBO, HBO en Universiteit?  Speciaal voor jou hebben wij alle informatie verzameld. Ook vind je info over alle opleidingen en kun je gratis testen doen om erachter te komen welke studie en beroep het beste bij jou passen. Dat is handig, want jij wilt toch ook de juiste studiekeuze maken? Mis jouw Open Dag in ieder geval niet!

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL meer info Open Dagen MBO, HBO en Uni

Ook handig...

Het wordt straks flink wennen, dat studentenleven, want je komt voor veel nieuwe keuzes te staan.  Daar kun je de Studenten Startpagina wel bij gebruiken. Je vindt er werkelijk alles: van kamer zoeken, studentenverenigingen, studiefinanciëring tot en met studievaardigheden en scriptiehulp aan toe.

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL Studenten Startpagina

Natuurlijk eerst je diploma halen, maar daarna ...veel succes en plezier met jouw studententijd; de mooiste tijd van je leven!

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer