FacebookGoogle Bookmarks
OnderwijsXtra OnderwijsZorg Nederland - Terug StudentXtra
 

Concentratieproblemen

Ben je student en heb je moeite om je hoofd bij je studie te houden? Laat je je voortdurend afleiden door anderen, je to do list en je social media?

Dan ben je niet de enige!  Steeds vaker kampen studenten met concentratieproblemen.  We hebben het hier natuurlijk niet over eens een keer niet in de 'studie modus' kunnen blijven, maar structureel daar niet in kunnen blijven.

Wil jij ook je van je concentratieproblemen af en je studieresultaten verbeteren?

Gevolgen concentratieproblemen

Het kan zijn dat je als kind al met concentratieproblemen te kampen had. In het gunstigste geval heb je daarvoor hulp gekregen.

Als dat zo is mag je blij zijn, want verwaarlozing van concentratieproblemen, kan grote gevolgen hebben. Te denken valt aan leerachterstanden en dus tegenvallende studieprestaties.

Dit leidt weer tot frustratie die je misschien wel op anderen afreageert, een negatief zelfbeeld en verlies van zin in studeren. In het ergste geval raak je, door je negatieve reacties  (agressief of juist terugtrekken) in een sociaal isolement.  Jouw omgeving begrijpt jou immers niet...

Oplossing voor concentratieproblemen

Om iets aan je concentratieproblemen te kunnen doen, want jíj moet het doen, is het nodig dat je achter de oorzaak ervan komt. Bij ieder specifieke oorzaak immers, hoort een specifieke oplossing. Wij hebben een aantal oorzaken en oplossingen voor jou in een Schema gezet.

Wellicht zit jouw oorzaak en oplossing erbij! Je zult zien dat je zelf al heel veel kunt doen, vooral bij de externe oorzaken. En bekijk eens het filmpje 'Beter concentreren in 5 stappen'.

Mocht je na al deze tips, nog niet van je concentratieproblemen af zijn, kijk dan eens in de AdressenWijzer voor professionele hulp. Veel succes!

 

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL  Zoek hulpverleners in de AdressenWijzer

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL  Naar startpagina student

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer