FacebookGoogle Bookmarks
OnderwijsXtra OnderwijsZorg Nederland - Terug StudentXtra
 

Faalangst

Heb jij last van faalangst? Dan kan dat jouw studieresultaten flink beïnvloeden en jouw leven behoorlijk uit balans brengen.

Angst om te falen. Iedereen ervaart dit wel in bepaalde mate en dat is ook goed, want het houdt je scherp. Alleen hebben we het hier over angst die alle ratio te boven gaat.

Faalangst is irreëel

Oftewel je angst domineert je gedachten, ook als die gedachten vertellen dat het niet nodig is om bang te zijn of in paniek te raken. Je hebt je immers goed voorbereid! En zo zwaar is dat tentamen niet...en in het uiterste geval is er nog de herkansing...

Faalangst blokkeert...

Cognitief

Door faalangst raakt je denken en dus je leervermogen geblokkeerd. Tijdens het maken van opdrachten, lukt het je niet de antwoorden (die je heus wel weet) uit je geheugen op te diepen.  Het gevolg is een tegenvallend cijfer, alsof je jij niet goed genoeg was!  Maar je wist wel beter...

Read more...

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer