FacebookGoogle Bookmarks

OnderwijsXtra OnderwijsZorg Nederland - Terug StudentXtra
 

In de problemen?

 

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL  direct online hulp  

 

Eerst meer weten?

Als je problemen hebt, weet je zelf meestal de oplossing wel. Maar soms is niet altijd! Soms moet iemand je helpen de oorzaak van je probleem te achterhalen om tot de juiste oplossing te komen.  Dit is belangrijk, want zo krijg je de regie over je leven weer terug.

De stille pijn ...

Onderzoek heeft uitgewezen dat het stereotype beeld dat men van studenten heeft, helemaal niet klopt. Want lang niet alle studenten blaken van levenslust, zijn sportief en leiden een zorgeloos bestaan. Velen hebben te maken met stress, somberheid en vermoeidheid. En het wrange is, dat ze er geen hulp voor zoeken...  

De regie terug

Je problemen, wat de oorzaak ook moge zijn, verstoren de balans in je leven, je gezondheid en geluk. Het is daarom zaak zo snel mogelijk hulp te zoeken. Je weet nu dat je niet de enige bent, dus schaam je niet. Bovendien: daar is de hulpverlening voor! Wil jij ook de regie over je leven terug? Dan kan dat op verschillende manieren....

Wat past bij jou?

Er zijn verschillende soorten hulpverlening.  Wat je kiest, hangt af van je persoonlijkheid en je praktische situatie. Je kunt gerust je hart bij hen uitstorten, want zij zijn gebonden aan beroepsgeheim.

Natuurlijk helpen ze jou met het oplossen van problemen op het gebied van school, financiën, onzekerheid, seksualiteit, depressie, rouw, relaties, ouders en werk.  Eigenlijk met alles wat jou dwars zit! Zij nemen jouw verhaal serieus. Je hoeft er niet meer alleen mee rond te blijven lopen. Dit laatste gebeurt namelijk nog te vaak! Zonodig verwijzen zij je verder:

1. Studentenpsycholoog

De meest voor de hand liggende oplossing is de hulp die jouw studie instelling biedt.  De meeste hogescholen en alle universiteiten hebben speciaal voor jou opgeleide 'Studentenpsychologen' in dienst. Een afspraak is zo gemaakt. Zie ook het filmpje 'Ook voor jou de StudentenPsycholoog!' hiernaast.

Wil jij een afspraak maken met een studentpsycholoog?  →   Kies jouw eigen studentenpsycholoog

2. Algemeen Maatschappelijk Werk

Ook in jouw woonplaats is er het 'Algemeen Maatschappelijk Werk'. Ook deze hulpverleners hebben beroepsgeheim.

Je kunt ze direct bellen voor een afspraak, maar je kunt ook eerst naar je huisarts gaan voor een verwijzing. De contactgevevens van het maatschappelijk werk in jouw woonplaats vind je via internet, want ieder heeft zijn eigen website. Via deze sites bieden de meesten tegenwoordig ook hulp online aan. Je kunt bellen en/of chatten met hulpverleners.  Pas als jij dat wilt, wordt er een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek.

3. Online Hulp

Aan het begin van deze pagina kon je direct voor Online Hulp naar de uistekende en betrouwbare site van Stichting Korrelatie. Maar er zijn meer goede websites van online hulpinstanties die jou met je problemen willen helpen. Je kunt via mail, chat of telefoon hulp en advies krijgen.

Je vindt ze hier  Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL    ONLINE HULP 

Aarzel  niet om deze hulpverleners te contacten, want zij helpen je graag! Veel succes!
 

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL  Naar Adressenwijzer

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL  Naar Startpagina Student voor (psychische) problemen

© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer