FacebookGoogle Bookmarks
OnderwijsXtra OnderwijsZorg Nederland - Terug StudentXtra
 

Tekstcorrectie & Tekstredactie

Universiteiten, maar ook hogescholen, willen dat onderzoeksrapporten en scripties voldoen aan de Nederlandse regels voor taal en speling. Want een tekst is niet automatisch prettig leesbaar. Lange zinnen, incorrecte spelling, woordherhaling, maken het je lezers niet gemakkelijk. Dit vergroot de kans dat deze (en wellicht je docent!) voortijdig afhaken. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, want je wilt gewoon een leuk cijfer!

Wat is tekstcorrectie?

De tekstcorrector let op correcte spelling, grammatica, zinsbouw, interpunctie en passend taalgebruik. Als je je eigen tekst telkens weer leest, ken je de tekst eigenlijk te goed. Want zonder dat je het in de gaten hebt, ga je ervan uit dat de lezer net zo in de materie thuis is als jijzelf.  Nu is je docent dat waarschijnlijk wel, maar dat is geen maatstaf. Werkstukken en scripties horen zo geschreven te zijn, dat iedere lezer ze begrijpt.

Het is natuurlijk mooi, wanneer voor het redigeren van je teksten kunt terugvallen op je omgeving. Echter, als er niemand te vinden is, dan kun je een beroep doen op een tekstcorrector.

Wat is tekstredactie?

De tekstredacteur let, naast een juiste taal en spelling, ook op tekstopbouw, stijl, en toon. Ook houdt de tekstredacteur rekening met de degene voor wie de tekst is bedoeld. Meestal gaat het dan om medestudenten, docenten en ouders.

Klopt alles?

Is schrijven niet jouw sterke punt? Moet er nog veel aan je tekst gebeuren? Bent je onzeker over d’tjes en t’tjes? Twijfel je over een tussen-n? Vertrouw je (terecht!) niet helemaal op de spellingscontrole op je pc? Zit je tekst logisch in elkaar? Kloppen je verwijzingen?

Dit zijn stuk voor stuk belangrijke zaken, want een goed geschreven tekst pakt van begin tot eind de aandacht van de lezer.

Tekstcorrectoren en tekstredacteurs, gespecialiseerd in tekstcorrectie en tekstredactie, helpen jou graag bij het neerzetten van een mooi, correct en succesvol schrijfproduct!

 

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL  Naar adressen voor dit onderwerp

Loketten Onderwijszorg OnderwijsXtra NL  Naar startpagina student

 
© 2011 Het maken van kopieën of printscreens van onze website(pagina's) of enige andere vorm van duplicatie zonder onze nadrukkelijke en schriftelijke toestemming is verboden.
OnderwijsXtra | Alle rechten voorbehouden | KvK 54015545
privacybeleid | disclaimer